A Globális Fa Csomagolóipari Fórum nyilatkozata

A raklapgyártás az ellátási lánc folytonosságának fenntartásában és a COVID-19 járvánnyal szembeni küzdelemben alapvető fontosságú szolgáltatás és kritikus infrastrukturális elem.

A Globális Fa Csomagolóipari Fórum nyilatkozata

Miközben az államok vezetői sorra vezetnek be vészhelyzeti rendelkezéseket, hogy megóvják a Föld lakosságát a COVID-19 járvány terjedésétől, mi tiszteletteljesen sürgetjük azon rendelkezések kidolgozását, melyek védelmet biztosítanak az alapvető vállalatok számára, hogy működésüket fenntarthassák. El kell kerülnünk minden olyan felelőtlen döntést, ami világszintű negatív hatással járhat.

A fa raklapok és csomagolóeszközök létfontosságú szolgáltatások és kritikus infrastrukturális elemek. Mi vagyunk a Föld testében a „vörös vérsejtek”, melyek szállítják az élelmiszert, az orvosi eszközöket, a gyógyszereket, vegyipari anyagokat, üdítőket és alapvető papírtermékeket. Csak az USA területén 2 milliárd raklap vesz részt a körforgásban, míg Európában több mint 4 milliárd. Azon vállalatok, amelyek fa raklap gyártással és/vagy javítással foglalkoznak, raklapbérleti szolgáltatást nyújtanak és fa ládákat, illetve fából készült csomagolóeszközöket készítenek, életbevágó, hogy fenntartsák működésüket és ezzel a kereskedelmi termékek áramlását. Közösségünk azon tagjainak, akik kritikus ellátásért és szolgáltatásért felelnek, biztosítani kell, hogy a szállítmányaikat időben és megfelelő állapotban kézhez kapják. Ez a mostani válságon túl is döntő fontosságú lesz, amikor a világjárványból próbálunk majd talpra állni.

Minden kormányhoz azzal a kéréssel fordulunk, hogy támogassa a raklap és csomagolóanyag gyártókat, raklapbérleti rendszereket, raklapjavító vállalkozásokat és a logisztikai iparágat; valamint biztosítsák, hogy a globális fűrészipar és szükséges támogató folyamatok képesek legyenek továbbra is ellátni fűrészáruval, alapvető felszereléssel és ellátmánnyal a folyamatainkat.
Számos érintett raklapgyártó vállalat családi tulajdonban van, melyek a helyi gazdaságot támogatják. Az iparág ehhez fa alapanyag, szeg, gépek és egyéb kapcsolódó termékek vásárlásával járul hozzá.
Ami még ennél is fontosabb, fa raklapok és konténerek a globális ellátási lánc kritikus elemei, és raklapok nélkül egyetlen létfontosságú termék sem jutna el az ellátási lánc végéig.

Ez egy példa nélküli szituáció, és az iparági szereplőkkel, valamint a Kormányokkal azon fogunk dolgozni, hogy ezen vállalatokat segítsük a működésük fenntartásában és biztosítsuk a folytonosságot ezen létfontosságú termékek kiszolgálásában.

További aktualitásaink

Kedvezményezett neve: Golden Pallet Kft. A projekt címe: Versenyképesség növelése kapacitásbővítés által a Golden Pallet Kft-nél A projekt tervezett befejezési dátuma:  2023.08.31 Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00177 A szerződött támogatás összege:...

Elolvasom »

Pikó Csabát, a Golden Pallet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a raklapvásárlás során felmerülő kérdésekkel, problémákkal kapcsolatban. A vele készített interjúból kiderül tehát többek között az is, hogy mit érdemes átgondolni raklapvásárlás...

Elolvasom »

Ugyan a CHEP a 2019-es évre változtatott az éremdíjazás szerinti gyártói teljesítményértékelésen, a 2016-os bronz, illetve a 2018-as ezüstérmet követően ismét bizonyítást nyert, hogy a Golden Pallet Európa vezető raklapgyártói...

Elolvasom »

Golden Pallet Kft. Telefon: +36 (23) 446-000