Környezettudatosságra nevelés segítése

A Promote CEE civil szervezettel történt összefogásunk eredményeként 2017. október 26-án könyvátadásra került sor a Füzesgyarmati Lurkófalva óvodában.

A Promote CEE alapítói nap, mint nap azon dolgoznak, hogy kedves, inspiráló és nevelő célzatú meséket készítsenek a csöppségeknek. Ez a közös cél hozott össze bennünket a fenti napon, melynek eredményeként cégünk 172 db mesekönyvet vásárolt meg a szerzőktől majd ajándékozott az óvodások számára.

Társaságunk az EPAL honlapján figyelt fel a „Nagy Faültetés” című könyvre, melynek alap gondolata megegyezik cégünk környezettudatos működtetésével és társadalmi felelősségvállalásával, amely kiemelt célként van jelen munkánk során is. 2013-ban ennek szellemében köteleztük el magunkat az FSC (Forest Stewardship Counsil®) nemzetközi szervezetének elvei mellett, az elsők között Magyarországon. Ezáltal teljes mértékben elhatárolódunk az illegális fakitermeléstől, a nagy természetvédelmi értékek elpusztításától, illetve a hagyományos és emberi jogok megsértésétől az erdészeti tevékenységek során.

A “Tibi tigris” sorozat első könyve – melynek szerzői szintén Füzesgyarmathoz kötődnek- témáját tekintve is teljesen azonos célokat fogalmaz meg.

A könyv követendő környezetvédelmi megoldásokat mutat be a gyerekek nyelvén, vidám rajzokkal illusztrálva azokat, az erdők, fák védelmével valamint a faültetés fontosságával foglalkozik. A faültés jó lehetőség arra, hogy megmutassuk gyermekeinknek, már kis törődéssel, egy apró cselekedettel is sokat tehetünk környezetünk védelméért.

Az óvoda vezetője kiemelte, hogy az intézményben több mint tíz éve folyik a környezettudatos életmódra való felkészítés, melynek újabb kiváló eleme valósulhatott meg a Golden Pallet Kft. és a Promote CCE civil szervezet együttműködése által.

További aktualitásaink

Ahhoz, hogy a legjobb minőségben tudjuk raklap megoldásainkat előállítani, infrastruktúránk és gyártási technológiáink folyamatos fejlesztését tűztük ki célul. Ennek eszközeként ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy az Európai Unió támogatásával és...

Elolvasom »

Új üzemcsarnokunk építésével elsődleges célunk, hogy ügyfeleink igényeit továbbra is a tőlünk megszokott magas színvonalon, a határidők pontos betartásával tudjuk kielégíteni. Legújabb telephelyfejlesztési projektünk az Európai Unió támogatásával és az...

Elolvasom »

A világ legnagyobb raklapkölcsönző cége, a CHEP is elismeri termékeink kiemelkedő minőségét. Ennek köszönhetően ma már három általuk forgalmazott raklap típus kizárólagos magyarországi gyártói lehetünk. Mit jelent ez rakodólapjaink minőségére...

Elolvasom »

Golden Pallet Kft. Telefon: +36 (23) 446-000