Szabályozás a fumigálásról

2010 január elsejével új szabályozás lép életbe, mely egészségügyi szempontból szabályozza a termékek exportálását. És mindez a termékcsomagolásra, a raklapokra vonatkozik!

Hogy miről is van szó?

A nem megfelelően kezelt raklapok alkalmasak arra, hogy különböző kórokozókat szállítsanak az Ön termékével. Ezt megakadályozandó született egy európai szabályozás, mely kimondja, hogy csak a megfelelően hőkezelt (fumigált) raklapok használhatóak csomagolóanyagként. Januártól csak az ilyen ISMP 15 jelzéssel ellátott EUR raklapokat lehet használni.

Miért okozhat ez problémát?

A hazai raklapgyártók többsége nem rendelkezik megfelelő technológiával a szabvány teljesítéséhez. Ez nagy valószínűséggel a raklapok árának növekedésével járhat. De nem nálunk! Mi eddig is ennek a szabványnak megfelelően készítettük raklapjainkat, így mi nem tervezünk áremelést.

Mi történik, ha nem megfelelően kezelt csomagolóanyag kerül exportálásra?

Amennyiben a csomagolóanyag ellenőrzése során nem tudják igazolni a hőkezelés tényét (jelzés és igazoló dokumentumok megléte) akkor az illetékes hatóság elrendelheti, a szállítmány átrakodását vagy (nagyobb valószínűséggel) megtagadhatja annak bebocsátását. A visszautasított regisztrációs számokat a világhálón elérhető listán nyilvántartásba veszik. A nyilvántartásba vétel az adott gyártó későbbi kitiltását is maga után vonhatja, három visszautasítás pedig, a regisztrációs szám kötelező visszavonását eredményezi.

A Golden Pallet raklapjainál ilyen nem fordulhat elő! Mi csak a szabványnak megfelelő raklapot adunk! Nálunk nem lesz az új szabályozás miatt se áremelés, se árukiutasítás.

Amennyiben részletesen tájékozódna az új szabályozásról, igyekeztem összeszedni minden hasznos információt, melyet le is tölthet »

További aktualitásaink

A minden 2. évben megrendezésre kerülő LIGNA hannoveri faipari világkiállításon az iparág valamennyi területe képviselteti magát. Az idei évben cégünk is meghívást kapott a rendezvényre, melyet nagy örömmel fogadtunk. A...

Elolvasom »

Nagy megtiszteltetés érte cégünket: a Magyar Marketing Szövetség Az Év Honlapja 2011 versenyben Minőségi Díjat ítélt megújult honlapunknak. Az értékelésben az esztétikus és szép design mellett a bizottság külön kiemelte,...

Elolvasom »

Az UIC (International Union of Railways) legutóbbi ülésén két olyan határozat is született, ami a jövőben hatással lesznek a raklapgyártás világára: egyrészről egységesítik majd az EUR rakodólapok jelölését, másrészről határozat...

Elolvasom »

Golden Pallet Kft. Telefon: +36 (23) 446-000